Florarie

Povestea primilor mei pași printre flori


Dragostea mea pentru flori apărea încă de la primii pași, pot spune ca eram „spaima” grădinilor vecinilor mei. Culegeam flori de peste tot pe unde umblam și la final incercam să fac cel mai frumos buchet de fiecare dată. Nimeni și nimic nu imi putea lua bucuria și rânjetul de pe buze când arătam tuturor cu mândrie creațiile mele. Evident, fiind la o vârstă fragedă, „operele” mele erau cel mult mediocre.

La mulți ani distanță, iubirea și plăcerea de a lucra cu flori s-a transfomat într-o mică afacere online. Am dat totul din mine în fiecare creație încă de la inceput, cu aceeași plăcere ca și atunci cand eram mica, doar că de data asta, cu ajutorul unui curs de florist, lucrările mele spuneau povești și rosteau cuvinte și sentimente pe care clienții nostri nu le puteau exprima prin cuvinte celor pentru care cumpărau aranjamentul de la noi. Nimic nu e mai frumos decât să faci ceea ce îți place.


Acum, la apogeul carierei mele de florist, fac același lucru, strâng flori de peste tot pe unde ajung și cu aceași dragoste creez cele mai delicate aranjamente. Emoții încă sunt, fiecare buchet de mireasa realizat îmi stârnește emoții și sentimente de nedescris, mă alimentez de fiecare data cu emoțiile și zâmbetele clienților fericiți când au in mână creația mea, aceea e doza mea zilnica de energie și nu cred că e nimic mai frumos și mai special decât să vezi fericirea și mulțumirea de pe fața clientului.


Îmi amintesc cu nostalgie primul meu produs vândut, la inceput nu știam ce o sa fie… Aveam câteva flori și am decis să creez câteva aranjamente prevăzute inițial pentru mesele invitaților, îmi plăceau cum arătau și am decis să le incarc pe o platforma de vânzări online zis și făcut.

Spre surprinderea mea în câteva zile am fost contactată de o clienta care le dorea pentru mașina miresei. Am luat rapid măsuri, am adăugat ventuze aranjamentelor iar rezultatul a fost pe placul miresei. Nu îmi venea să cred nici când aveam acei bănuți in mână că am reușit să vând un prim aranjament dar 3 apoi!?

Mulțumită fiind de rezultat au urmat și alte aranjamente iar odată pornită pe acest drum nimeni și nimic nu mai putea să mă oprească.
Mi-am dorit de multă vreme sa am o comunitate în care să împărtășim cu toții aceași iubire, iubirea de flori și de frumos. Probabil frica de eșec nu m-a lăsat să fac acest lucru mai devreme dar ceea ce îți e scris sa se întâmple se întâmpla.


Azi am o comunitate minunata de câteva mii de persoane cu care împărtășesc aceași pasiune.Imi doresc să cunosc și să aud povestea fiecăruia, probabil cu câțiva mă voi întâlni și voi auzi povestea lor la cursurile pe care le voi organiza, însă sunt sigură că toți din comunitate avem o poveste și cu toții am pornit de undeva in această minunata lume, lumea florilor.


Cum îți dai seama că ești pe un drum bun?
Când faci ceea ce faci cu multă iubire și emoție !

Cu dragoste și recunoștință, Antonia Florist

6 thoughts on “Povestea primilor mei pași printre flori

 1. Ioana Iancu spune:

  Felicitări!Ești specială!Tot ce faci este minunat! Pe lângă creațiile florale absolut superbe,ești foarte talentata la scris!Transmiți intr_un mod extraordinar pasiunea pentru tot ce creezi!Sa fii sănătoasă și fericita, sa te bucuri de tot ce e frumos și bun în viața!

  1. Antonia spune:

   Multumesc din suflet!

 2. Stana Calin spune:

  Mult succes în ceea ce faci !!

  1. Antonia spune:

   Multumesc!

 3. Petronela spune:

  Acest site vine ca un bonus pentru cei care apreciază creațiile tale și tare mult mi-aș dori să te putem multiplica în toate orașele din România, dar din păcate nu putem..totuși multi iubitori de flori și de aranjamentele tale ne dorim ca să reușești să creezi cea mai mare comunitate din România și prin cursurile si articolele tale să deschizi cât mai multe orizonturi! Ești un om minunat, talentată si o iubitoare de oameni nu doar de flori, ești un mentor extraordinar, mereu ai la tine pe lângă flori o vorbă bună pentru fiecare, un sfat, un zâmbet fie ca sunt clienți sau floristi!
  Ca si florist (și rar se întâmplă asta,dar tu chiar meriți)Te recomand tuturor clienților și îi încurajez să apeleze cu încredere la serviciile voastre.
  Mult succes și multă putere de muncă să ai căci inspirație și talent ai din naștere!
  Te îmbrățișez! Felicitări pentru site,este foarte ușor de parcurs și calitativ din toate punctele de vedere la fel ca tot ce faceți voi!

  1. Antonia spune:

   Multumesc din suflet!
   Toate aceste minunate cuvinte conteaza foarte mult pentru mine.
   Sunt o adevarata energie pentru suflet si trup! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *